Original Tencent Medical Code 

Hva vil du gjøre for å berolige humøret når du er i dårlig humør?

Trening må være valget av mange mennesker.

(Kilde: soogif)

Enten det er å løpe, spille venner eller en veldig populær boksing nylig, etter å ha trent hjertelig, føler jeg alltid at jeg føler meg mye mer komfortabel.

Faktisk er forbedringen av humøret mer enn det!Den nåværende forskningen har bekreftet at trening kan brukes som en terapi, som kan brukes til å «konfrontere» depresjon og forbedre lave følelser.

Imidlertid, hvilken type trening som er bra for depresjon, og hvordan kan forskjellige mennesker velge øvelsen som passer dem, har disse problemene alltid vært kontroversielle.

Den siste store forskningen gir svar.

Denne studien ble publisert i British Medical Journal og analyserte 218 studier i det siste, innlemmet i totalt 1.4170 forsøkspersoner.

Forskere registrerte treningsintervensjonen utført av deltakerne i hver studie, og evaluerte typene, hyppigheten, hyppige og treningsintensiteten til forskjellige idretter. Faktorer blir vurdert.

Etter å ha analysert og analysert forskjellige typer treningstyper og annen vanlig depresjonsterapi (medikamentell behandling, psykoterapi, etc.), ble flere øvelser med den beste anti -depresjonen valgt [1]:

Studier har vist at om det er trening kombinert med andre terapier eller bare trening, kan det spille en bedre depresjonsbehandlingseffekt!

Noe trening, for eksempel å gå eller jogge, viser til og med en bedre behandlingseffekt enn kognitiv atferdsterapi (en av de konvensjonelle depresjonsbehandlingsmetodene).

(Kilde: soogif)

Det er verdt å merke seg at selv om denne studien fant at effekten av dans er bedre enn andre bevegelser for depresjon, men fordi det er færre forskning på dans til analyse og få mennesker som deltar i dans, kan resultatene som er oppnådd være mulig.I henhold til nåværende begrenset forskning kan imidlertid antidepressive effekten brakt av dans ikke lenger ignoreres!(Firkantet dans, stå opp ~)

Derfor, med tanke på toleransen og effektiviteten til trening, mener forskerne at den mest effektive antidepressivbevegelsen er å gå eller jogge, yoga og styrketrening.

I tillegg er effekten av treningsantidspressiva direkte proporsjonal med treningsintensiteten, og øker treningsintensiteten på riktig måte for å forbedre depresjonen bedre.

Denne studien fant også at den samme øvelsen har forskjellige antidepressiva for forskjellige mennesker.

Med andre ord, utøve antidepressiva, effekten kan variere fra person til person!

Så, hvordan kan du velge en øvelse som passer deg til å «feie diset»?

01

Kvinner: Power Training er mer «magisk effekt»

Sammenlignet med yoga, løping og andre bevegelser, styrketrening, det vil si motstandsbevegelse, ser vanligvis ikke ut til å være «foretrukket» av kvinner.

Imidlertid har forskning funnet at sammenlignet med menn, er styrketrening mer effektiv for å forbedre kvinnelig depresjon!

Derfor bør kvinner ikke utelukke dem utenfor på grunn av styrketrening.Faktisk er essensen av styrketrening å la kroppen overvinne motstand for å oppnå effekten av forbedring og styrke.

Hvis du vil være en «profesjonell», kan du gå inn i treningsstudioet for å lære boksing eller fascinasjonsøvelse, øve på strømutstyr, etc.

Vanligvis kan du også velge hantler og elastiske bandbevegelser.

02

Mann: Prøv yoga!

Overraskende nok er den antidepressive effekten brakt av yogabevegelsen mer åpenbar i den mannlige gruppen.

Derfor kan mannlige landsmenn også prøve yoga!

Yogas praksisformer er forskjellige, inkludert posisjonsøvelser, pustekontroll, meditasjon og avslapning, etc., du kan velge riktig treningsmetode i henhold til personlig evne og behov.

Noen yogabevegelser har imidlertid visse krav til fleksibiliteten i kroppen, så du må gjøre ditt beste når du øver, trinn for trinn for å unngå treningskader.

I tillegg fant forskning at yoga er mer effektiv enn eldre enn unge mennesker, og styrketrening er mer effektiv for unge mennesker.

Selvfølgelig er det antidepressiva som er tilpasset av menn, kvinner og barn, det vil si den «overlegne» bevegelsen mot depresjonsvalking eller jogging.

Faktisk kan trening behandle depresjon ikke ny.

Mange retningslinjer for depresjonsforstyrrelser hjemme og i utlandet anbefales for treningsterapi, inkludert mitt lands «guide til forebygging og kontroll av depresjon» (andre utgave).

Tidligere studier har vist at mekanismen for trening av antidepressiva har mange likheter fra antidepressiva, for eksempel å øke ekspresjonen av ernæringsfaktorene til gudene, øke tilgjengeligheten til noen nevrotransmittere som 5-hydroksylin og norepinefrin, og regulering av hypothalamus-pititary – Aktiviteten til binyreaksen, etc. [2] [3].

Det høres komplisert ut.

For å oppnå effekten av behandlingen er det selvfølgelig en vis 10 til 14 uker.

Det skal understrekes at selv om trening kan forbedre symptomene på depresjon, betyr ikke dette at bevegelsen kan erstatte den konvensjonelle depresjonen, for eksempel psykoterapi eller medikamentell behandling.Tross alt må behandlingen av depresjonsforstyrrelser formulere omfattende behandlingsplaner i henhold til forskjellige omstendigheter.

Imidlertid er det fortsatt et ord: Flytt, ikke sant!

Enten det er vår helse eller mental helse, er trening som en gratis «god oppskrift».

Det har ikke bare en terapeutisk effekt på depresjon, men hjelper oss også med å forbedre følelser og forbedre vår kroppsbygning i dagliglivet!

Derfor flytter menn, kvinner og barn sammen i dag!

Gjennomgangsekspert: Qiao Ying

Nestleder i Shanghai Mental Health Center

Referanser

1. Noetel, Michael, et al.

2. Russo-nextadt AA, Beard RC, Huang YM, Cotman CW.

3. Voss MW, Vivar C, Kramer AF, Van Praag H. Briding Animal and Human Models of Training-Induced Brain Plasticity.

4. Håndtering av depresjon hos voksne: Oppdatert fin veiledning (2022)

*Produsert av Tencent Medical Code Content Team

By hzshzy