Victoria Harbor Cross -Strait (informasjonsfoto).Xinhua News Agency Reporter Li Gang Photo

Xinhua News Agency, Hong Kong, 10. aprilTittel: New Market, New Power Energy and New Network -Global Business Leaders in Hong Kong Diskuter «Investering i Kina»

Xinhua nyhetsbyrå reporter Chu Mengmeng

Hva slags nye maskiner er det globale finansmarkedet?Hvordan tappe ny utviklingsmomentum gjennom investeringer?Hva er verdens økonomiske utsikter?I løpet av det første HSBC Global Investment Summit som ble holdt i Hong Kong fra 8. til 10. plass, tok nesten 3000 investorer, bedriftsrepresentanter og lærde fra hele verden temaet «nytt nettverk som forbinder den globale økonomien» for å diskutere den nye trenden med global markedsinvestering ,

«Alle partier i verden trenger å samarbeide for å bygge et nytt samarbeidsnettverk for å fremme løsende problemer som står overfor for å forbedre stabiliteten i verden. Jeg tror at hele Kina, inkludert Hong Kong, kan bidra til dette.» Styreleder for HSBC du Jiaqi på toppen.

Nye muligheter for fremvoksende markeder til kontinuerlig å frigjøre nye muligheter

«Kinas økonomiske utvikling har enorme muligheter. Hong Kong har alltid vært ‘superkontakter’ i resten av verden og resten av verden.» Hong Kong og hele det kinesiske markedet er en viktig årsak til toppmøtet.

HSBC, med hovedkontor i London, England, er en av verdens største banker og finansinstitusjoner, og dens forretningsspredning i dusinvis av land og regioner.HSBC -administrerende direktør Qi Yaonian sa at gruppens formuesforvaltningsvirksomhet i Hong Kong i 2023 utviklet seg raskt, og viste at «Hong Kong fremdeles er et levende internasjonalt finanssenter.»

På toppmøtet påpekte en rekke eksperter at sterk vitenskapelig og teknologisk innovasjon bidrar til Kinas økonomiske vekst og positive synspunkter på å investere i Kina.

«For tiden har Kina mer investeringspotensial.»

University of California Berkeleys økonomi og statsvitenskapsprofessor Barry Elikelin anerkjenner fremdriften i RMB -internasjonaliseringen, og det er sikkert at andelen RMB i globale valutareserver har gradvis økt de siste årene.

Nicholas Radi, en seniorforsker ved Peterson Institute of International Economics, USA, sa at kinesiske private foretak har fremover tanker og produktive krefter med høy kvalitet. rolle.

Det godartede samspillet mellom fremvoksende markeder og utvikling av økonomi har også fått oppmerksomhet fra globale investorer.Du Jiaqi sa at verdens raskest voksende handelskorridorer er lokalisert i Asia, og HSBC -økonomer er optimistiske om utviklingen av handel i den asiatiske regionen.

Fremvoksende felt graver ut og former ny kinetisk energi

«Utviklingen av vitenskap og teknologi vil skape en ny forretningsmodell. Jeg tror at kunstig intelligens vil gjøre gjennombrudd fremgang innen livsvitenskap i løpet av de neste 5 til 10 årene, og verden vil bli bedre.»

Under toppmøtet sa deltakerne at utviklingen av vitenskapelig og teknologisk utvikling ville ha stor innvirkning på den globale økonomien, og diskuterte investeringsmulighetene for digital finans, kunstig intelligens og grønn transformasjon.I sin tale anerkjente mange fagpersoner Kinas innovasjonsevner i en serie med nye felt.

Liang Yingyu, partneren for QiMing Venture Capital, introduserte den kunstige intelligensmedisinske design (AIDD) for å fremskynde utviklingen av medisiner og etterlyse om å styrke relevant internasjonalt samarbeid.Hun nevnte at i fjor ble antallet innenlandske innovative medisiner godkjent for innovasjon, og antallet medisiner som er lisensiert av kinesiske farmasøytiske selskaper økte også betydelig.

Tidligere Tesla -administrerende direktør Martin Eberhad delte sine meninger om nye energikjøretøyer, og påpekte at det viktige gjennombruddet i bransjen er å redusere kostnadene for å oppnå prisfordeler Det globale markedet utsiktene er betydelige.

«Hvert viktig område vi diskuterer, deltar Hong Kong i det, og påvirker utviklingen av relaterte felt.» den globale økonomien. «

Ny tilkobling fremmer konstruksjonen av et nytt nettverk

Å fremme «re -globaliseringen» av verdensøkonomien er den vanlige stemmen til mange gjester.Alle parter ser frem til risikoutfordringene som oppstår i prosessen med felles ledelse, fortauskantenes og rekonstruerer det globale handelsnettverket.

«Med den nåværende nedgangen i internasjonalt samarbeid, kan rollen som ‘superkontakter’ spilles mer effektivt.»

Yu Weiwen, president i Hong Kong Financial Administration, sa at Hong Kong Financial System har sterk seighet og har en unik fordel av Unicom hjemme og i utlandet.Hong Kong vil være opptatt av å utvikle forskjellige sammenkoblingsmekanismer.

Yu Weiwen nevnte også at Midt -Østen og noen ASEAN -land var veldig interessert i bruken av RMB -transaksjonsoppgjør.

Southern Dongying Fund Management Co., Ltd. lanserte de første børsene i Asia -Pacific -regionen på Hong Kong Stock Exchange for å spore Saudi -Arabia på Hong Kong Stock Exchange i november -sørøst East East East Saudi Arabia ETF.Ding Chen, president i selskapet, sa på møtet at dette gjenspeiler at Hong Kong ikke bare er en bro i og utenfor Unicom, men også en kanal for sammenkobling mellom forskjellige regioner i verden.

Yao Jiaren, nestleder i Hong Kong Stock Exchange Group, sa at det antas at det nylige samarbeidet mellom Hong Kong og Midt -Østen kan tiltrekke flere lokale foretak til å utvikle seg i Hong Kong og hjelpe de globale utviklingsmulighetene i Midt -Østen.

«Alle partier i verden må fortsette å utvide åpningen, utvikle seg sammen og vinne -vinners samarbeid.» Sa Woodker, styreleder for det kinesiske EU -handelskammeret, som har bodd i Kina i mer enn 30 år.

Redaktør -in -Chief: Qin Hong

Tekstredigering: xi xi

By hzshzy