Emballasjeverksted av pankpan -mat
Sørøst -nettverket 21. april (Fujian Daily Reporter Chen Yan og Zhang Ying) I det tilfeldige matmarkedet med en størrelse på over billion yuan over hele landet, okkuperer Fujian -selskapene halvparten av fjellene.Med utviklingen av økonomisk og sosial har denne tradisjonelle industrien utvidet markedet raskt, og det har også blitt et «Rødehav» med mer forskjellige kategorier, mer etterspørsel og mer konkurransedyktig konkurranse.Hvordan fører den tradisjonelle «lederen» under den nye situasjonen?
Som et av de ledende selskapene i bransjen er pankpan -mat den første som distribuerer smarte fabrikker og grønne fabrikker, og skifter fra matproduksjon til «intelligent produksjon», og ledet «kvalitetsproduksjon» med innovasjon.Resultatene av en sammensatt vekstrate på 15,36%de siste seks årene har tolket det tradisjonelle matselskapets forståelse og praksis for ny produktivitet.
Digital visdom, brødet er sunnere og deilig
Trenger du 5G -teknologi?AI visuell anerkjennelse, hvordan kan du gjøre brødet sunnere og deilig?
I Panpan Food Jinjiang Economic Development Zone (Wuli Garden) -fabrikken så reporteren den livlige praksisen med digital intelligens innen matproduksjon.
Panpan -matvarer ble grunnlagt i 1996 og fortsatte å dyrke fritidens matindustri dypt
Så langt er fransk brød fremdeles et av Panpan’s Fist -produkter.Men i motsetning til det overfylte verkstedet for mer enn 10 år siden, er dagens brød- og bakerverksteder sjeldne.
I siden -in -Situ og Noodle Workshop, intelligente elektroniske skalaer nøyaktig med råvarer som melk, egg, mel og andre råvarer til «gram», sendt til maskemaskinen fra det intelligente investeringssystemet, og etablerte også en » Forebyggende tiltak (reduser eller eliminerer menneskelige feil) «. Forhindre materialer og tapte materialer.
Etter at deigen er gnidd og nådd standarden, kutter støpemaskinen den til å danne, returnere og holde.Nudlene ble overført til hårvåkningsrommet, og bakgrunnen registrerte automatisk tiden, og den 90 -minutters standardgjæringen ble utført for å sikre stabil smak.
Etter å ha blitt gjæret, kom nudlene inn i ovnen av tunnelet for baking.Ved utgangen av ovnen oppdager AI -visuell deteksjon fargen på produktet, og fjerner automatisk funksjonshemmede produkter.
Det kvalifiserte brødet suges inn i kjøle transportbåndet av en vakuumsugekopp, og går inn i kjøleprosessen for å konfigurere GMP 100.000 -nivå rensingssystem i 9 minutters avkjøling …
Ansikt, støping, våkne, baking, kjøling, emballasje, emballasje, pakke inn i lageret, 7 viktige prosesser blir manuelt kontaktet og automatisk produksjon gjennom hele prosessen.
På produksjonsdynamiske Kanban utenfor verkstedet presenteres den «digitale tvillingen» i denne serien av prosesser på den store skjermen i sanntid.
«I det smarte verkstedet, gjennom 5G+Internet of Things -teknologi, oppnås ikke bare den intelligente kontrollen av temperatur og fuktighet, men produksjonsmiljøet holdes alltid på nivået på 100 000 nivårensing., Hvorvidt verkstedet er forventet, om den Utstyret er unormalt, og energiforbruket av vannkraft og strøm.
I 2023 investerte pankpan -mat 12 millioner yuan for å forvandle produksjonsverkstedet intelligent, og introduserte kunstig intelligens, robotikk, tingenes internett og andre teknologier. Og kvalitetsstabilitet.
Ett år senere forklarte dataene resultatene.»Sammenlignet med 2022 øker leveringshastigheten for tidsbestemmelsen med 65%, og produksjonssynergieffektiviteten økes med 35%, produktkvalifiseringsgraden øker med 18%, kostnadene for manuell drift reduseres med 11%, og Feilsøkingshastighet øker med 15%. «Bu Xianyong introduserte.
Dette er ikke hele formålet med Panpans utforming av «smart produksjon».
I produktets visningsrom hentet Bu Xianyong et lite fransk brød og sa stolt: «Hvilken fabrikk er dette brødet, hvor mye tid er det å bake ut, og til og med hvor melet det bruker, hvilken batch er det tilsatte egget .. .
For tiden, gjennom det uavhengige utviklingssystemet og sporbarhetssystemet for produktproduksjon, har Panpan åpnet for design, anskaffelse, produksjon, lager, logistikk og andre lenker, konstruerer en digital intelligent produksjonsbase og tar ledelsen i å realisere produktets sporbarhet i bransjen .
«Ikke mat av høy kvalitet, ikke sunne drikkevarer produseres ikke.»For å realisere kilden til matsikkerhet, vitenskapelig produksjon og mager produksjon, begynte Panpan siden 2015 å «adoptere tidlige adoptere» for å utforske transformasjonsveien til den digitale intelligensen, gradvis utvidet til bygging av 5G smarte fabrikker og fremmet til Fabrikken tilknyttet gruppen.
«Fra feltet, leverandøren, fabrikker, forhandlere til forbrukere, hele prosessen med hele prosessen med hele prosessen med sikkerhet og kvalitetskontroll og effektiv sporbarhet.» sentrum og passerte CNAS Laboratory Management System anerkjent for å sikre at hvert produktforbrukere spiser mer pålitelige.
Fokus på innovasjon og praksis bransjeledelsesansvar
Fra den offisielle leverandøren av Beijing Winter -OL og Hangzhou Asian Games, til den kommende kinesiske sponsoren av de olympiske lekene i Paris, har Panpan kontinuerlig vunnet æren av de tre store sportsbegivenhetene, og gjenspeiler styrken og sjarmen til kinesisk matproduksjon.
I Panpan Brand Museum er en rekke produkter overveldende.Blant dem konsumerte et Panpan FD (frosset og tørt) ansikt for vinter -OL i Beijing 520 000 fat under vinter -OL.
«Bruk FD -teknologi (luftfart frosset og tørr teknologi) til å avvike ved omtrent 97%av ferske ingredienser ved et minus 30 ° C vakuummiljø. Sammenlignet med tradisjonell dehydreringsteknologi er FD -teknologi ikke -stekt, konserveringsmidler legges til, og ernæring vil ikke Vær tapt.Det tok bare tre dager for forskningen og utviklingen å bestå den strenge testingen av OL -organisasjonsutvalget, og ble toppmat som overholdt Winter OL -standarden.
Bak hastighet og kvalitet er den iterative oppgraderingen av matteknologi, som også viser den kraftige forsyningskjeden, innovasjon og tekniske reservefunksjoner til Panpan.
Maisen i Songyuan, Jilin, nordøst, yam i Henan, poteter i indre Mongolia, betelnøtt taro i skiftende, fujian, quinoa i Qinghai, svarte bønner i Xiaogang -landsbyen, anhui … Panpan har etablert en storskala råstoffplanting base i landet og 18 fabrikker.»Ikke bare bygde det fabrikker rundt om i landet og bygde plante- og avlsbaser rundt fabrikken», men kjøpte også New Zealand melkepulver og smør ved opprinnelsen til opprinnelsen, kokosnøtter i Sørøst -Asia og hvete i Canada, etc., Utvid råstoffforsyningskjeden til verden. «Sa Song Chang Town.
«Hovedkvarteret er i Fujian, verkstedet er i landet, og det er utviklet over hele verden.» Jiangnan University.
«For raskt -flytting av tilfeldige matvarer er veksten av innovasjonsstøtte et av de magiske våpnene i bransjen.» Fransk brød, meinye, men også tørket kake og kokosnøttbaserte drikkevarer, etc., er innovative eksplosiver.Så langt har gruppen 31 oppfinnelsespatenter, 109 praktiske patenter og 266 utseende patenter.
I produktutstillingen har jeg nettopp vunnet 2024 International Food Award (kjent som den globale Oscar for matindustrien).»Det er ingen transfettsyre i toasten, som tilsettes med tang sukker med lav sødme og ingen belastning.»
«Ny produktivitet er innovasjon med høy kvalitet, og innovasjon må følge med forbrukernes behov.» Song Changzhen sa at i møte med markedets oppmerksomhet på helse, har Panpan akselerert sin utforskning innen stor helse de siste årene også et ledende selskap i bransjen.
For helse og ernæring er Panpan løsninger «redusert» og «øke»: reduksjon, som refererer til å redusere unødvendige tilsetningsstoffer i mat;
Lavt natrium, lavt sukker, lite olje, lite fett, uten transfettsyrer … Rengjøringsetiketter, strømlinjeformede ingredienser blir en trend i panpanet; Laktan er ikke motstandsdyktig mot asiatiske melkesyrebakterier, rå kokosnøttjuice uten konserveringsmidler, smaker, pigmenter … flere og flere rike produktlinjer, som passer folks konstante forfølgelse av helseforbrukerbehov.
«I dag blir ny kvalitetsproduktivitet en ny orientering av bedriftsutviklingen.» Sa Cai Jinzheng, styreleder i Panpan Food Group, sa: «Jeg tror, ​​med fokus på, innovasjon av høy kvalitet og grønn bærekraftig utvikling, som er den nye kvaliteten Produktiviteten til matproduksjonsindustrien.
Energi -SPARING og forbruksreduksjon, stiger til grønn bærekraftig utvikling
Panpan Changing Food Factory er en nasjonal grønn fabrikk.
Når du går i fabrikkområdet, er toppen av anlegget dekket med solcelleanlegg, og kontorbygningen bruker lokale armerte betongmaterialer. mye som mulig.
Yan Wenhai, driftssjefen, introduserte spesielt en liten teknologitransformasjon for ovn.Det ble designet av Xu Meilin, en ansatt i Panpan Changing Branch, og vant en pris i den nasjonale tekniske reforminnovasjonskonkurransen til Panpan Food.
I fabrikken til fabrikkens raske tørkingsområde, konsumerte de opprinnelige naturgass -tonnene høyere enn gruppegjennomsnittet.»Jeg legger til en baffel på den direkte skorsteinen for å kontrollere overflødig varme og spredningshastighet i ovnen, og justere ildkraften for å levere prosessstemperaturkravene i ovnen for å spare mengden naturgass. Sakte tapet av termisk energi og sparing Naturgass.
Etter transformasjonen har naturgassforbruket i ovnen falt fra 36,6 kubikkmeter/tonn til 22 kubikkmeter/tonn, som kan spare nesten 120 000 yuan for grener hvert år.Ovnen til 11 grener i gruppen kan kopieres og transformeres, noe som kan spare 1,32 millioner yuan av naturgasskostnader hvert år.»Enda viktigere, det inneholder murstein for selskapets utviklingskonsept for energibesparing og forbruksreduksjon, grønn og lavkarbonutvikling.»
På denne måten, de siste årene, har de siste årene forskjellige grener av pankpan-mat kontinuerlig blitt iscenesatt og konkurrert med hverandre-
Anhui Xiaogang Factory lanserte det sentrale luftkondisjonering av intelligent strømforbruksprosjekt for vitenskap og teknologibygging.
I det langsomme verkstedet til Shandong -selskapet brukes bruk av potetblinking og peeling -teknologi for å spare 7,5%av råvarer og redusere mengden av fast avfallsbehandling. system hvert år;
I Jinjiang -grenen, etter å ha justert det blandede forholdet mellom naturgass og luft, når forbrenningsflyet den beste forbrenningstilstanden. , redusere karbondioksid, karbondioksid, oksid og røykpartikler spiser utslipp;
I Shenyang -grenen blir dampen som slippes ut fra det langsomme verkstedet utvunnet til vannoppvarmingen, og oppvarmingen av sovesalen og kontorbygningen;
I 2022 oppnådde Anhui Luzhou -grenen karbonneutralitet ved å kjøpe karbonutveksling, og bli den første null karbonfabrikken i mitt lands fritidsmatindustri;
I 2023 ble den grønne lavkarboniseringstransformasjonen av 12 produksjonsbaser fullført, og ble inkludert i det typiske tilfellet med «Food Industry Development Report» for industri- og informasjonsdepartementet.
Yan Wenhai fortalte reporterne at automatisering og intelligens i produksjonsprosessen forbedret produksjonseffektiviteten og reduserte energiforbruket.Samtidig praktiserte Panpan seg også aktivt tekniske oppgraderinger av energi -sparer og forbruksreduksjon, for eksempel å bruke naturgass for å bake og redusere forurensning under produksjonsprosessen med kaker; 25%.
«Grønt og lavt karbon og bærekraftig utvikling er den fortjente betydningen av ny produktivitet og retningen på Panpans matpraksis. Vi vil fortsette å øke investeringene for å fremme innovasjonsforbedring av bedriftenes fulle kjede og gi mer miljøvennlige produkter av høy kvalitet. La massene spise sunnere, mer næringsrike og grønnere.
Rapport/tilbakemelding

By hzshzy