Stående, sittende, gå, klatre trapper, løpe, sove … dette er sannsynligvis all atferden til mange mennesker.Hvilken innvirkning denne atferden har på hjertehelsen?

Jeg gikk virkelig for å utforske noen studier, men fant ut det:Hvis du vil være frisk, er enhver trening i orden.

Medium -intensitet

Det sunne for hjertet

En studie publisert i European Heart Magazine i november 2023 evaluerte forholdet mellom forskjellig sportsmodus og hjertehelse i 24 timer i døgnet.Det ble funnet at trening med middels intensitet er den sunneste i hjertet.

Spesifikk sortering etter tur er:

1. Middelsintensitetsøvelse (løping, turgåing, klatre trapper)

2. Mild trening

3. Stå

4. Sov

Sitterende oppførsel kan påvirke hjertehelsen negativt.

Forskere påpeker at hvis du bruker en 5 -minutters medium -intensitetsøvelse for å erstatte stillesittende daglig, kan det ha en betydelig innvirkning på hjertehelsen.

Hva slags trening er

Midt -intensitetsøvelse?

Hva slags trening med middels intensitet?I henhold til «National Fitness Guide» utstedt av statens generelle administrasjon av idrett, brukes den maksimale prosentandelprosent av hjertefrekvens og faktisk måling av hjertefrekvensovervåkning av sportsintensitet generelt.

Maksimal hjertefrekvens (ganger/punkt) = 220-alder (alder)

Under sports- og treningsaktiviteter:

Hjertefrekvensen er 85%eller mer av maksimal hjertefrekvens, noe som tilsvarer øvelse med stor intensitet;

Hjertefrekvensen styres til 60%til 85%av det maksimale hjertefrekvensområdet, noe som tilsvarer middels intensitetsøvelse;

Pulstyringskontroll ved 50%til 60%av maksimal hjertefrekvensområde tilsvarer trening med liten intensitet.

Generelt sett:

▼ Lav -intensitetsøvelse:Senteret for treningshastighet er vanligvis ikke mer enn 100 ganger/min, for eksempel å gå.

▼ Medium -intensitetsøvelse:Senteret for treningshastighet er vanligvis 100 til 140 ganger/min, for eksempel turgåing, jogging, sykling, tai chi og tennis -dobler.

▼ High -Intensity Trening:Hjertefrekvensen for trening er mer enn 140 ganger/min, for eksempel løping, raske sykler, hurtigpaserte treningsøvelser og rask klatring, klatring trapper, tennisingler, etc.

Sports- og treningsaktivitetsstyrke og deres overvåkningsindikatorer (Bildekilde: Helsetider)

I tillegg kan du også bruke «den enkleste dommen»:

Hvis du puster litt under trening, kan du snakke normalt, men du kan ikke synge, noe som indikerer at styrken til øvelsen på dette tidspunktet er middels;

Hvis du sier noen få ord under trening, må du slutte å puste, noe som indikerer at treningsstyrken på dette tidspunktet er større.

Bortsett fra trening

Disse vanene er også bra for hjertet

1. Ikke overspising

For mye mat, spesielt høy -protein, mat med høy fett, vanskelig å fordøye, gjør magen ubehagelig, øke posisjonen til membranmuskelen, begrenser den normale sammentrekningen og diastolic i hjertet, og øker belastningen på hjertet.Det anbefales at pasienter med kronhjerter ikke spiser for mye.

2. Rimelig kosthold

Langvarig høy olje, høyt salt og kosthold med høyt sukker er «morderen» av kardiovaskulær helse.

(1) Øk grove korn og reduser fine risnudler;

(2) Anbefaler vegetabilsk olje, matlaging med lite temperatur;

(3) øke hvitt kjøtt, redusere rødt kjøtt og anbefale soyaprodukter;

(4) grønnsakene er mer gode, sørg for riktig mengde frukt;

(5) Anbefaler en passende mengde nøtter og melk;

(6) Det anbefales på det sterkeste å lage mat, lage mat og shabu.

3. Sov godt

En studie publisert i «American Physiology Magazine» i 2021 fant at hjertefrekvensmodellen til friske voksne med mangel på søvn i langvarig søvn var unormal.Hvis du vil ha et godt hjerte, må du sove godt.

4. Hold deg unna tobakk og alkohol

En artikkel publisert i «European Heart Magazine» i 2024 introduserer at mer og mer bevis viser at alkohol ikke er bra for kardiovaskulær og cerebrovaskulær helse, og det kan også øke hypertensjonens hjertesykdom, myocardial sykdom, atrieflimmer, romflutter og hjerneslag , noe som også fører til kognitive lidelser.I tillegg må du huske å slutte å røyke og holde deg borte fra andre håndrøyk.Alle former for tobakk, inkludert andre -håndtobakk, kan forårsake betennelse, endotelial dysfunksjon, pre -thrombose og aktivere det sympatiske nervesystemet, som alvorlig skader kardiovaskulær helse.

5. Regelmessig avføring

Stopp avføring om morgenen eller etter måltider, prøv å unngå forstoppelse så mye som mulig.Når avføring, øker det indre trykket i magen, blodtrykket stiger raskt, og det kan til og med doble det vanlige.

6. Glad

Hvis en person har vært i en spenning og spenning i lang tid, vil det øke spenningen ved menneskelige sympatiske nerver, stimulere den akselererte hjerterytmen, og den perifere vaskulære sammentrekningen, noe som fører til økt blodtrykk, og deretter skade blodkarene og hjerte.

7. Kontroller midjeomkrets

Den tykke midjen betyr at bukfettet akkumuleres for mye, og overvekt er den viktigste risikofaktoren som forårsaker kardiovaskulære og cerebrovaskulære sykdommer.Det anbefales at menns midjeomkrets er best <85 cm, og kvinners midjeomkrets er best <80 cm.

8. Vær oppmerksom på fysisk undersøkelse

I en alder av førti eller femti år gammel vil hjertet og blodkarene ha åpenbar aldring.Det anbefales at etter 40 år gammel, bør medisinske undersøkelser utføres ofte.For eksempel trekkes blodlipider og blodsukker, og hjertet av EKG kan sjekkes. .

9. Nær naturen

Luftforurensning er relatert til økt dødelighet i kardiovaskulær, luftveisveis og kreft.Hvor nær naturen og trening i et upålagt miljø, spesielt i parker og skogsområder, kan beskytte hjertet og gjøre psykologien sunnere.

By hzshzy