«Lie Jian nr. 1» Yao San Lauret Rockets intervjuobjekter tilsto bildet

Like etter kan det hende at vanlige mennesker som kommer inn i romfart, ikke lenger er en drøm.I juni i fjor produserte «løgnpilen nr. 1» -sprodusert transportør produsert i Guangzhou testsatellitten inn i det planlagte sporet av «One Arrow and 26 Stars», og forfrisket den høyeste rekorden for One -Arrow Multi -Star i min Land, som også tillot folk å behandle Guangzhou utviklingen av den kommersielle romindustrien er full av forventninger.I dag vokser Guangzhou kommersielle romindustrikjeden.Hva er den harde teknologistøtten bak kommersiell romfart?Hvilke applikasjonsscenarier vil være utenfor folks fantasi i fremtiden?Reporteren intervjuet romfartseksperter og relaterte foretak.

Stor transport, høy pålitelighet, lavt kostnadsvæskebærerrakett vil fly neste år

Li Qinfeng, visedirektør for China Science and Technology Aerospace (Guangzhou) Equipment Industry Co., Ltd., er nestleder for «Lie Jian No. 1» Carrier Rocket.Han introduserte at «Lie Jian nr. 1», som den største solide bæreraketten i mitt land på den tiden, varte i 3 år og brøt gjennom 6 viktige nøkkelteknologier og 13 innenlandske teknologier i Kina.

Når det gjelder «26 stjerner av en pil», sa Li Qinfeng at den indre strukturen til rakettene er som en pyramide.

I dag har den vellykkede lanseringen av «26 stjerner av One Arrow» tiltrukket seg mange kunder. Innenlandske i Kina.

Li Qinfeng sa at innen kommersiell romfart er kostnadene for å bære last per kilo varer generelt 50 000 til 100 000 yuan.Teamet utviklet for tiden Grand Transport, svært pålitelig og lavt kostnadsvæskebærerrakett «Lie Jian No. 2» har gått inn i ingeniørutviklingsstadiet.

«Space Tourism vil være et veldig godt kommersielt luftfartsprosjekt i fremtiden. Vanlige mennesker kan komme til verdensrommet ‘sightseeing’ etter at de oppfyller en viss standard.» Det vil nå 100 til 120 kilometer. Astronaut «-opplevelse på omtrent 10 minutter, inkludert den vektløse opplevelsen av å bli kvitt jordens tyngdekraft i omtrent 3 minutter.

Økonomi og bilnettverk er avhengig av kommersiell romfart

Når vi snakker om den fremtidige anvendelsen av kommersiell romfart, sa professor Zhang Jinxiu, nestleder dekan ved Aeronautics og luftfart av Sun Yat -sen University at i fremtiden for hele kommersiell luftfartsindustri, satellittproduksjon og lanseringstjenester står Cirka 20%, og de resterende 80%vil være konsentrert i produksjons- og produksjons- og produksjonsapplikasjoner for satellittmasseutstyr, for eksempel Internet of Vehicles førerløse droner med lavt økonomi og flygende biler intelligent navigasjon og kommunikasjonsnettverk med høy hastighet.»I fremtiden, ettersom det er flere og flere satellitter på himmelen, og enda viktigere, gjør bakket utstyr og industrielle applikasjoner.»

I følge Zhang Jinxiu kan fjernmålingssatellitter, spesielt syntetisk blenderåpningsradarsatellittkonstellasjoner, få massive fjernmålsdata, enten det er dag og natt, enten det er vind og regnfullt.For øyeblikket, fordi dataene er innhentet i tid og ujevn, kan effektiv overvåking ikke oppnås, men med konstruksjonen av lav -orbit -satellittkonstellasjonen, vil digital overvåking av store byfasiliteter basert på satellitt -fjernmålingsdata være mulig.

Bruken av kommersiell romfart på internett og lavt økonomi er like viktig.Zhang Jinxiu introduserte, «Guangdong Highway Network er veldig tett, og det vil være en viktig region for internettapplikasjoner i fremtiden. Lav -orbit -satellittkommunikasjonsnettverket vil forbedre kjøresikkerheten og smarte reiseopplevelsen til bilen, noe som gjør bilen til en Diversifisert liv og intelligente tjenester.

Det lave orbit -kommunikasjonsnettverket for kommersiell romfart har også et bredt spekter av applikasjonsutsikter i Guangdong.Zhang Jinxiu introduserte: «Det er et stort antall øyer i Guangdong, Long Coastline, Islands and Islands, hvordan kan mennesker og skip kommunisere etter å ha gått ut av havet? Tidligere, satellittkommunikasjonspriser, dårlige signaler og lange forsinkelser. Med kommersiell luftfartssatellittkommunikasjon bruker konstruksjonen av nettverket mobiltelefonen for å direkte få tilgang til satellittnettverket for kommunikasjon, som har et veldig bredt markedsprospekt for Guangdong

Guangzhou danner et kommersielt luftfartsloop -økosystem

Når vi snakker om utviklingen av den kommersielle luftfartsindustrien i Guangzhou, sa Li Qinfeng at Guangzhou er veldig støttende for kommersiell romfart og fokuserer på å bygge Guangzhou Nansha i den «tredje polen» i kommersielt luftfart. År for å støtte den første finansieringen av bedrifter, støtte og støtte for den første finansieringen av bedrifter.

Li Qinfeng sa at Guangzhou’s Industrial Chain Foundation er veldig sterk. , så i det siste var sosialiserte bedrifter villige til å bli involvert i dette feltet.

Zhang Xiaohu, professor ved School of Aerospace University of Sun Yat -sen University, mener at innen kommersiell luftfart har Guangzhou vært involvert i bedrifter fra romsøknader til transportørverktøy. Område når det gjelder elektronikk og materialer, samt stor etterspørsel etter markedet.Tradisjonell romfart er komplementært til kommersiell romfart, og kommersiell romfart er sterkere når det gjelder kostnadskontroll og markedsresponsfunksjoner.»Fra forsyningskjeden er produksjonskapasiteten og støttefunksjonene til Greater Bay Area veldig viktig for kommersielle romfartsselskaper for å redusere kostnadene og forbedre populariteten til kommersiell romfart.»

Zhang Jinxiu mener også at utviklingspotensialet til kommersiell romfart i Guangzhou er stort, og industrikjeden har gradvis forbedret seg. .

By hzshzy