24. april er den 9. «China Aerospace Day».Som en av de nye vekstmotorene ble «Commercial Space» skrevet inn i en regjeringsrapport for første gang.De siste årene har China Aerospace utforsket fotsporene i det enorme universet.

Innenriks kommersiell romfart Maksimal transportkapasitet Rockets First Fly i juli

20. april kom gode nyheter fra Zhangjiagang.Dette er den første storskala flytende rakett -intelligente produksjonsbasen i provinsen vår.De første flygende rakettene til «Tianlong 3» vil bli kåret til «Suzhou» og vil først fly i juli i år.

Renslighetsverkstedet, Liangtangs lasteområde, «Lying» i Rocket Arrow Assembly i verkstedet … «Science and Technology Weekly» -porter sag i Jianjian Decoration Workshop of the Intelligent Manufacturing Base, som vil være den første flyturen i juli. «Rakettene produserer, ventilproduksjon på pilen og montering av pilekroppen.

I tillegg til Arrows Assembly Workshop, er det også motorer som motorverksteder, lasteområder og andre områder i den intelligente produksjonsbasen. er frakoblet hvert år.

I 2021 etablerte Tianbing Technology en intelligent produksjonsbase i Zhangjiagang.»Denne basen er det eneste prosjektet i Kina som er skreddersydd for store væskebærerraketter og bygget fra bunnen av.» Kang Yonglai, styreleder for Tianbing Technology og Chief Rockets, Kang Yonglai.

Faktisk, for bare et år siden, lanserte Tianbing -teknologien med suksess «Zhangjiagang» Tianlong II -linjen Lange Rockets.Sammenlignet med «Zhangjiagang No.», har «Suzhou» brukt dusinvis av nye teknologier, ved bruk av store skyvekraft og gjenbrukte flytende rakettmotorer for å dekke lanseringsbehovene til «lave kostnader, høy pålitelighet og høy frekvens» av internett -satellittene.I tillegg er den andre fasen av Tianbing Technology Zhangjiagang Intelligent produksjonsbase også under forberedelse.

«Kommersiell romfart er en del av kinesisk romfart. Sammenlignet med rollen som tradisjonell luftfarts ‘landslag’, er kommersielle luftfartsmidler rike på kilder og forskjellige mål. Behovene til forskjellige bransjer som navigasjon, fjernmåling, etc., la mer plass Ressurser integreres i folkets liv. av millioner av Yuan.

Som Kang Yonglai sa under et intervju med reportere: «Bølgen av kommersiell romfart i denne runden er å åpne historien til mennesker for å erobre rom, slik at vanlige mennesker fritt kan komme inn og forlate plassen.» Prosjektledelse kan være i året, doktor i ingeniørfag kom ut av instituttet for å starte en virksomhet fordi han så de fremtidige utviklingsutsiktene for kommersiell romfart.

Kommersiell romfartsinnovasjon Highland akselererer momentum

Kommersiell romfart er et av høye -tekkelene med utfordrende og omfattende kjøring.I tillegg til Tianbing -teknologi, har Jiangsu også mer enn 400 romfartsselskaper inkludert Blue Arrow Aerospace, Oriental Space, CCCC Tianhe, Xingyaoguang Yuyu, som kan beskrives som en topp over platået.Fra kommersielle raketter til satellittproduksjon, til forskjellige støttedeler, pilene, skipene og stjernebransjens kjeder i Jiangsu kan beskrives som ganske komplette.

Hvorfor samles den kommersielle romindustrien her?Jiangsus høye -end -produksjonsindustri har alltid vært i forkant av landet, og har opprinnelig dannet et relativt komplett luftfarts -luftfartsindustriens støttesystem fra nye materialer, nøkkelkomponenter til motorer, luftfartssystemer, elektromekaniske systemer og kompatible produksjons- og driftstjenesteutstyr .

Kang Yonglai snakket om årsakene til at Tianbing Technology Liquid Carrier -CARRYING Rockets ‘intellektuelle produksjonsbase, og sa: «Da jeg ble inspisert i Zhangjiagang, fant jeg ut at 95%av rakettene kunne finne leverandører innen 100 kilometer i torget., Linjeforsegling Utstyr, hydraulisk utstyr med lite temperatur og andre produsenter.

For å gripe vindusperioden med industriell transformasjon og oppgradering, har mange byer i Jiangsu blitt utplassert på forhånd for å sette opp en «første -hånd -sjakk».Allerede i 2018 begynte Suzhou å distribuere luftfartsindustrien og fremskynde etableringen av innovative klynger fra moderne romfartsindustri med særegne egenskaper, agglomerasjoner og intelligent høyeend.Som en byby -nivå by i Suzhou, er Zhangjiagang Citys kommersielle luftfartsgeografiske fordeler åpenbare, og det er praktisk for implementering av store produkter som raketter for å transportere og lansere. av Wenchang, Hainan.I luftfartsindustrien dannet Wuxi, som har en tidligere utforming, et sterkt konkurransefortrinn i områdene med nøkkelkomponenter, nøkkelmaterialer, prosesseringsanlegg. Yuan.

På grunnlag av «tre -års handlingsplan for utvikling av Jiangsu -provinsen (2023-2025)», er den spesielt innarbeidet i provinsens nasjonale økonomiske og sosiale utviklingsstrategiske planlegging i nasjonal økonomisk og sosial utvikling. Nivåpolitisk koblingsmekanisme for provinser, byer og fylker for å unngå homogen konkurranse fra provinser utenfor og dannelsen av «internt forbruk inne» i provinsen.

Som en av de viktige vekstmotorene for ny produktiv produktivitet, må kommersiell romfart ha innovative ressurser i tillegg til den komplette industrikjeden.Enten det er en luftfartsinstitusjon eller relaterte universiteter, utfører den aktivt industri -mangfold -forskningssamarbeid og talentopplæring med kommersielle romfartsselskaper.

Zhang Xiang, visedirektør for Micro -NA Satellite Research Center of Nanjing Institute of Technology, sa at universiteter kan samarbeide med bedrifter for å etablere en bransjetilførsels -forskningsplattform og nøkkellaboratorium, fremme transformasjonen av vitenskapelige forskningsresultater til faktisk produktivitet , og fremme anvendelsen av mer kommersielle romfartsrelaterte teknologier og produkter.

Dyrke flere spørsmål om den nye «muggen» på himmelen

Den 17. januar i år ble den kinesiske ungdomsvitenskapelige populærvitenskapelige satellitten «Nanjing» «Nanjing» fra satellittteamet til Nanjing yrkesfaglig og teknisk høyskole av mekaniske og elektriske og elektriske institutt for mekanisk og elektrisk og elektrisk institutt løftet av Tianzhou VII -romfartøy .I dag opererer satellitten utviklet og vellykket lansert i landets første yrkeshøgskole jevnlig med den kinesiske romstasjonskombinasjonen og vil bli utgitt.I Jiangsu jobber flere og flere romfartsreservatalenter hardt for å lære og delta aktivt i praksis.

Med den raske utviklingen av den kommersielle romindustrien har etterspørselen etter talenter og teknologi økt dag for dag.Sheng Qinghong sa at i det siste hadde Nanjing University of Aeronautics og astronautikk hovedsakelig langvarig og i dyptgående samarbeid med «landslaget» Aerospace Technology Group og Aerospace Science and Technology Group. Luftfartsindustrien i årets viktigste arbeid.»Vi vil samarbeide i dybden med de ledende virksomhetene i kommersiell romfart og anvende teknologiske prestasjoner på feltet kommersielt romfart.»»Vi vil utvikle noen spesifikke funksjoner av satellitter i henhold til behovene til kommersielle luftfartsselskaper. For eksempel vil vi samarbeide med utvekslingen av» karbon «-satellitter for å kvantitativt overvåke utvekslingen av menneskelige aktiviteter eller økosystemer og atmosfære og atmosfære I «Tianfu Constellation» -oppløselig fjernmålingssatellitt av «Tianfu Constellation» fra Huantian Smart Technology Co., vil Ltd. være utstyrt med rettidig tidsspekter og posisjonering av GPS -relaterte frekvensfundamentinterferenskilder.

De presserende behovene til talenter innen kommersiell romfart kan også sees fra sysselsettingssiden.»Høgskolen har trent studenter med studenter innen flyutforming, kontroll, kraft, optikk osv., Og overfører kontinuerlig den generelle satellitten til det kommersielle romfart. Studentene er rundt 40 000 til 500 000 yuan Eksempel, hver student i Aerospace Engineering og Aircraft Control Majors har en 100 % plassforetak. av vitenskap og utdanning, og styrke dyrking av innovative talenter og den innovative utviklingen av kommersiell romfart.

Ved Nanjing University of Science and Technology har kuttingsteknologi innen kommersiell romfart blitt brakt inn i klasserommet av skolens bedriftsmentorer, og studentene kan kontakte de nyeste vitenskapelige og teknologiske prestasjonene.»Vi gir studentene flere muligheter til å delta i kommersielle romfartsrelaterte prosjekter, utøve sin praktiske evne og innovasjonsbevissthet, dyrke innovative talenter og dyrke deres evne til å løse praktiske problemer.»

De nye vitenskapelige forskningsresultatene går fra «bokhylle» til «workshop», og det er uatskillelig fra profesjonelle luftfartstekniske talenter.I provinsens yrkeshøgskoler har hovedfag relatert til luftfart også blitt utplassert.I 2021 rekrutterte «satellittkommunikasjon og navigasjonsteknologi» -fag i Nanjing yrkesfaglig og teknisk høyskole den første gruppen av studenter.

By hzshzy