Statsrådets rapport om gjennomføringen av miljøforholdene og miljøbeskyttelsesmålene i 2023 skal bli bedt om å gjennomgå den niende sesjonen i den 14. National People’s Congress Standing Committee.Rapporten viser at kvaliteten på økologiske miljø i landet i 2023 har forbedret seg jevnlig.Kvalitetsforbedringsindikatorene på økologiske miljø har fullført det årlige målet, bedre enn de sekvensielle fremdriftskravene i planleggingsmålene «14. fem år».
«Alle regioner og avdelinger holder seg til den generelle tonen i jevn fremgang, koordinerer fremme av økonomisk utvikling av høy kvalitet og beskyttelse av høy nivå av det økologiske miljøet, fremmer kraftig bygging av vakre Kina og oppnår ny viktig fremgang og åpenbare resultater. «Zhao Yingmin, viseminister for økonomi- og miljødepartementet, sa Essence
I løpet av de siste 5 årene har det ikke vært noen store hendelser de siste 5 årene
Rapporten påpekte at i 2023 ble kvaliteten på landets økologiske miljø stadig forbedret, miljøsikkerhetssituasjonen forble stabil, men grunnlaget for det stabile og gode økologiske miljøet var ikke fast.
Zhao Yingmin gjennomførte en spesifikk introduksjon fra åtte aspekter: Når det gjelder miljømessig klimaanlegg, forble luftkvaliteten langvarig god; Bassenget forbedret seg betydelig. er generelt stabil; På 15 % år -årlig.
79.600 eksemplarer av miljøadministrative straffer ble utstedt
I følge Zhao Yingmin, i 2023, har indikatorene på kvalitetsforbedringen av det økologiske miljøet fullført det årlige målet, bedre enn planleggingsmålene «14. fem år».
Rapporten påpekte at i 2023 fortsatte lovgivning og inspeksjon og inspeksjon og lovhåndhevelse i 2023 å styrke, og forurensningsforebygging og kontroll oppnådde nye og åpenbare resultater, fremmet utviklingen av grønt og lavt karbonutvikling for å oppnå positive resultater, økologisk beskyttelse og reparasjon og tilsynet fortsatte å styrke.
Rapporten introduserer også situasjonen i byggingen av loven om lov om økologisk miljø.Relevante avdelinger samarbeider aktivt med den stående komité for National People’s Congress for å fremme innføringen av Qinghai -Tibet Plateau Ecological Protection Law og endre den marine miljøvernloven.Gjør aktivt en god jobb i administrative forskrifter, for eksempel mellom forskriftene om styring av karbonutslippstransaksjoner og forskriften om styring av stoffer i ozonlag.Samtidig samarbeide med rettshåndhevelsesinspeksjoner av rettsmidler om beskyttelse av våtmark og nøye studere og iverksette tiltak.Fortsett å implementere kravene til rettshåndhevelsesinspeksjoner og gjennomgå meninger fra miljøvernloven, oppfylle inderlig pliktene til økologisk miljøvern, og fremme effektiv implementering av forskjellige rettssystemer.Slipp 100 økologiske miljøstandarder for å konsolidere miljømessig referanseforskning.Samarbeide med fire rettslige tolkninger av den øverste folkets domstol ga ut «forklaringen av flere spørsmål om økologisk miljøovertredelsesansvarstvist om tvister om tvister i tvister i tvister i tvister i tvister i tvister i tvister,» utstedte 93 partier om 93 veiledningssaker og typisk saker.Justisdepartementet, Ecology and Environment og andre avdelinger øker effektivt publisiteten til relevante lover og forskrifter relatert til økologisk miljøvern.
Samtidig utføres det sentrale økologiske miljøvernoversynet kontinuerlig.Organisasjonen gjennomførte den første gruppen med sentrale økologiske miljøverninspeksjoner i fem provinser, godtok 13 000 rapporter og besøk i massene og utsatte offentlig 5 partier med 25 typiske tilfeller.Retting av andre runde av den sentrale økologiske miljøbeskyttelsesinspeksjonen ble offentliggjort, og optimaliseringstilsynssystemet ble fremmet.Skyting og produksjon av økologisk miljøvarslingsfilmer fra Yangtze River Economic Belt og Yellow River Basin i 2023.Samarbeide med det øverste folks procuratorates organisasjon av 234 problemer gjenspeiles i 2022 Yangtze River Economic Belt og den økologiske miljøvarselfilmen til Yangtze River Basin, og fremme lokaliteter for å løse problemet med å fremheve økologiske miljø.
I tillegg styrker sammenhengen mellom økologisk miljøadministrativ rettshåndhevelse og strafferett.Departementet for økologi og miljø har fortsatt å utdype reformen av den omfattende administrative lovhåndhevelsen av økologisk miljøvern. som departementet for offentlig sikkerhet og Supreme People’s Procuratorate i fire år på rad.Kontinuerlig styrket tilsynet med rettshåndhevelse av avløpslisens, og totalt 3,757 millioner kilder til fast forurensning ble inkludert i omfanget av styring av forurensningstillatelse.Departementet for offentlig sikkerhet utplasserte en spesiell drift av «Kunlun 2023» for å fokusere på påvisning av et stort antall store tilfeller som «20. mars» i Nanjing, Jiangsu Nanjing «20. mars» som tukler med automatisk overvåkning av dataforurensningsmiljøsaker.Landbruks- og landbruksdepartementet organiserte en serie spesielle rettshåndhevelsesoperasjoner av «China Fisheries Affairs Liang Sword 2023» -serien, og etterforsket og straffer 66 000 tilfeller av brudd på lover og forskrifter.
I følge statistikk, i 2023, utstedte de økologiske miljøavdelingene på alle nivåer over hele landet 79.600 beslutningsavgjørelser om miljømessige administrative straffer, med et gratis beløp på 6,27 milliarder yuan.Offentlige sikkerhetsorganer på alle nivåer har inngitt totalt 666 000 straffesaker for å ødelegge miljøsursene og bryte saken.Prokuratoriske organer på alle nivåer innleverte totalt 21 000 statsadvokat for å ødelegge miljømessige ressursforbrytelser, og det ble innlevert 84 000 saker av sak om offentlig interesse innen økologisk miljø og ressursbeskyttelse.
Det vil fremme sammenstillingen av de økologiske og miljømessige kodene
Rapporten påpekte også at den nåværende konstruksjonen av økologisk sivilisasjon i mitt land fremdeles er i en kritisk periode med stress superposisjon og belastning. Det økologiske miljøstyringssystemet må forbedres.
Når han snakket om de økologiske arbeidsordningene for miljøvern i 2024, sa Zhao Yingmin at han effektivt ville styrke økologisk miljølovgivning og tilsyn og rettshåndhevelse.Samtidig samarbeide med lovgivningen for å fremme formulering og revisjon av lover og forskrifter som sammenstilling av de økologiske og miljømessige kodene og beskyttelse av dyrket land, prokuratorisk lov om offentlig interesse, nasjonalpark, fiskerilov og økologisk miljøovervåkningsforskrifter ; For å holde øye med inspeksjon og retting; Serviceinstitusjoner som miljøvurdering og overvåking for å gjøre falske brudd; Forsøk, og forbedre det konsentrerte jurisdiksjonssystemet for saker.
Samtidig vil det fokusere på flere aspekter, inkludert aktivt å fremme byggingen av en vakker Kina -pilotsone, fascinerte kontinuerlig forurensningsforebygging og kontrollkamp, ​​og aktivt fremmet utviklingen av grønt og lite karbon i utviklingen, og kontinuerlig forbedret kontinuiteten i Mangfoldet av økosystemets mangfoldighetsstabilitet, og holder på med utholdenheten av stabiliteten i økosystemets stabilitet.
Beijing News Reporter Wu Wei
Redaktør Zhang Qian School mot Lijun
Rapport/tilbakemelding

By hzshzy