Originaltittel: Fokusintervju | «Maritime Ranch» og «Forest Grain Store» Big Food View lar folk spise og spise godt

15:08
Matproblemer er både det «store av landet» og «folks bekymring.»Fujian er kjent som «Bashan, One Water and One Point».På 1980 -tallet må Fujian overføres til mat og grønnsaker fra andre provinser hvert år.Under sitt arbeid i Fujian tok Supreme Leadership Secretary ledelsen i å foreslå og utforske utøvelsen av det store matkonseptet: å stabilisere maten, ta tak i Shanhai Tian, ​​og utviklingen av bønder, skoger, dyrehold, vice og og Fiske.I mer enn 30 år har Fujian vært basert på mangfoldet av landbruksressurser og den passende fordelen med klima. har blitt fullt utviklet, og diversifisert matforsyningskapasitet har blitt effektivt forbedret.
Lianjiang County i Fuzhou City er den berømte «hjembyen til kinesisk tare».
På Guanwu Village Pier, Xiaocheng Town, ble tonnevis av tare løftet og pakket på tunge lastebiler for å bli transportert til prosessanlegget.Etter matlaging og avkjøling vil denne taugen bli gjort til forskjellige matvarer og solgt dem hjemme og i utlandet.
Området Fujian er 136 000 kvadratkilometer.I 1993 foreslo den øverste lederen for Fuzhou kommunale partikomité at han skulle ta hensyn til sjøområdet så mye som mulig, og ta tak i havutviklingen som kornproduksjon.Under veiledning av den aktuelle ånden, akselererte Fuzhou tentaklene til mat fra land til havet.
På den tiden, selv om Lianjiangs tare har oppnådd lokal utdanning og lokal støtte, er det fortsatt mye rom for forbedring av kvalitet og skala. Vitenskapelig og teknologisk myndighet til å styrke vitenskap og teknologi til å styrke vitenskap og teknologi.
Jeg kjøpte frøplanter fra nord, og avkastningen per mu var mindre enn 5000 kg.Lianjiang County er nå den største hekkebasen i landet, med en per MU på 30 000 kilo.Det oppnår ikke bare selvforsyning, men gir også frøplanter for frøplanter som Dalian, fødestedet for kunstig avl i landet mitt.Nå beveger tare avlen her seg mot den økologiske avlsmodellen som er fra den indre bukta til utsiden av havet, fra enkeltnurlen til rattet, fra lavt -til høye og effektive økologiske avlsmodeller.I tillegg er lokalområdet også avhengige av fordelene med høykvalitets tarevarianter for å utvikle en rekke tare -serieprodukter for kontinuerlig å berike folks valg av tare mat.
Kelpavlen i Lianjiang County er et mikrokosmos av Fujians styrking av marine ressurser for utvikling av marine ressurser gjennom årene og ber mat til havet.Etabler et stort matutsikt og utvikler kraftig Fuhai -korn, og Fujian har oppnådd solide resultater i å fremme utviklingen av den marine økonomien med høy kvalitet.
I 2023 var den totale marine produksjonsverdien av hele provinsen Fujian omtrent 1,2 billioner yuan, og den totale produksjonen av vannlevende produkter var 8,9 millioner tonn.Blant dem er produksjonen av sjøavlevende produkter 7,88 millioner tonn, og står for 1/4 av landets produksjon, rangert først i landet; rangerer først i landet.
Akkurat nå er det sesongen av noen avlinger.
Ningde ligger nordøst for Fujian.Det er mange fjell rundt fjellene, og det er flere fjell, og landområdet på mer enn 90 % er fjell og åser.Korn er et stort problem.
På begynnelsen av 1980 -tallet grunnla Huang Zhenfang, en landsbyboer i Houyang Village, Zhou Ning County, Family Forest Farm. Andre avlinger.Etter å ha hørt om dette, har de høyeste lederkameratene kommet hit tre ganger for å undersøke, og skrevet i «How to Fly Fly Fly Fly -Survey i øst for Fujian East» at Huang Zhenfang Family Forest Farm i Zhouning County er godt laget, gir oss skogbruk for å gi oss skogbruk.
I konseptet med tradisjonell landbruksplanting er det mindre landskap i fjell. På den tiden var energien fra lokalt landbruk hovedsakelig konsentrert i driften av dyrket land, og skogbruksressurser ble ikke effektivt utviklet.Basert på dyptgående undersøkelser foreslo den øverste seremonien at «å spise fjellsanger ved å spise fjell og fjell, og spise sjømenn ved sjøen», er skogen et reservoar, en pengebank og et korndepot.
Generalsekretærens instruksjoner fikk Houyang Village til å åpne tankene.I løpet av de siste årene har de karrige fjellene blitt skog.På tidspunktet for skogoppgaven var spissen plantet av landsbyboerne bare 40 eller 50 cm høy. under skogen.
I dag har skogene plantet det året blitt stengt i skog, og avlingene til Xiguang er ikke lenger egnet for å fortsette å plante under skogen.Folkets liv blir bedre og bedre, og de har høyere krav til rikdommen av matrikdom.Houyang -landsbyen begynte en ny utforskning i henhold til lokale forhold, og bestemte til slutt de nye ideene om å plante avlinger som gylne tråder, dendrobium candidum, gul essens og gresskoraller under skogen.
I følge lokale forhold har visjonen om Houyang Village også brakt ny utvikling til Houyang Village.I henhold til de relevante instruksjonene fra generalsekretæren, justerte Houyang Village de siste årene ideene sine på en riktig måte på grunn av lokale forhold, og «å stole på fjellene og spise fjell» spiste «ny smak».Zhou Ning County, der Houyang Village ligger, rettet mot økonomien i Linxia, ​​og utviklet en rekke moduser som «Forest Medicine», «Forest Bacteria», «Forest Flower», «Forest Grain», «Forest Olje «osv., For å fremme kombinasjonen av» såing og reservasjon «, og kontinuerlig utforske utforskningen for å få mat fra skogen med høyere effektivitet.
I mer enn 30 år graver Fujian -provinsens vitenskapelige bruk av skoglandressurser, dypt å grave skogpotensialet og kraftig utvikle forsikringsøkonomien.I 2023 var det økonomiske utnyttelsesområdet under Fujian Forest 32,29 millioner MU, med en produksjonsverdi på 83 milliarder yuan.Den årlige produksjonen av 26 000 tonn teolje og 1,399 millioner tonn bambusskudd.Provinsens økonomiske skogsområde er 33,858 millioner MU, produktproduksjonen er 9.957 millioner tonn, hvorav området med kjegle og kastanjer er 820.000 MU, og den årlige produksjonen er 93.000 tonn.
Å øve på konseptet med stor mat må ikke bare være basert på ressursendring og landbruksegenskaper, men også korn, fisk, fisk, Yilin Zelin, men også utvikle jordbruk.
I 1989 foreslo de øverste lederne i «Six Relations to the East East Economic Development» at den høyeste lederen foreslo at den må hoppe ut av det nye nivået av landbrukssirkler i den tradisjonelle naturlige økonomien og gå til det nye nivået i stort landbruk av den omfattende råvareøkonomien.I lang tid har Fujian utforsket og innovert i praksis i praksis, og innlemmet stort matkonsept i karakteristisk moderne landbrukskonstruksjon.
Golden Lotus er en tradisjonell kinesisk urtemedisin og en lokal spesialmat i Fujian.De siste årene, Nanjing County i Zhangzhou, har Fujian adoptert en vill modell av skoger for å dyrke gyldne tråder og høstet godt.
Under konseptet «Big Food Concept» utvides Nanjing County fra en enkelt medisinsk materialeproduksjon til et diversifisert helsekostfelt.For å la Golden Lotus ha bedre kvalitet, kan ikke anleggets landbruk være fraværende under planteprosessen.
Moderne fasiliteter Landbruk kan bryte gjennom begrensningene i ressurser og miljø, fortsette å forbedre effektiviteten av enhetens produksjon og sikre stabil og sikker tilførsel av viktige landbruksprodukter.En gylden linje Lotus frøplante dyrkingshage har et område på under 5000 kvadratmeter, men under velsignelse av landbruket av tre -dimensjonal dyrking kan den dyrke mer enn 10 millioner flasker med gyldne tråder hvert år.Sammenlignet med den tradisjonelle plantemodellen, sparer den tre -dimensjonale dyrkingsmodellen ikke bare 70%av landet, men øker også den årlige produksjonen på mer enn 14 700 kg.
Zhuang Duan Duan, sjef for den økonomiske håndverksstasjonen i Nanjing County, Zhangzhou City, Fujian:«Bruk fjæring av planting av sporing, bygg et multi -lags plantestativ osv., For å maksimere produksjonen av enhetsområdet og ytterligere lagre landressurser; i tillegg brukes det skyggeleggende nettet drivhuset og det presise vannsprøytesystemet for å justere temperaturen og Fuktighet.
De siste årene har anvendelsen av landbruksutstyrsteknologi i Fujian -fasiliteter fortsatt å akselerere.For tiden er provinsens landbruksområde for utviklingsanlegg mer enn 240 000 dekar, noe som har gitt sterk støtte for tilbudet av viktige landbruksprodukter.
Konseptet fører endringer, og utholdenhet vil lykkes.Under sitt arbeid i Fujian foreslo den øverste seremonien og aktivt utforsket og praktiserte det store matkonseptet med mat.Fra Central Rural Work Conference 2015, «Etablering av begrepene Great Agriculture and Big Food» for første gang, og innen 2022 understreket den sentrale arbeidskonferansen at «å løse problemet med å spise, ikke bare stirre på den begrensede dyrkede dyrkede Land, Åpne tankene dine, etablere et stort matkonsept «» Serien med viktige diskusjoner fra generalsekretæren for den øverste ledelsen om begrepet stor mat er å sikre den nye konnotasjonen av nasjonal matsikkerhet og plan for å fremme høy – Kvalitets landbruksutvikling.
Deng Xiaogang, medlem av partigruppen og viseminister for Landbruks- og landsdepartementets departement:«Tilførsel av stabilitet og sikkerhetsforsyning for å sikre mat og viktige landbruksprodukter er den viktigste oppgaven for landbruks- og landlige avdelinger. Å øve på konseptet med stor mat er en viktig utplassering gjort av generalsekretæren og partiets sentralkomité som svar på den Endringer i forbruksstrukturen til folket.
Wang Jianjun, direktør for Institutt for økonomisk og handel med National Development and Reform Commission:«Den nasjonale utviklings- og reformkommisjonen vil samvittighetsfullt studere og implementere den viktige utstillingsånden til generalsekretæren for den øverste ledelsen om begrepet stor mat, styrke politisk forskning og planlegge ledelse, koordinere og koordinere politikk og åpne kortene. Øv. For å fremme implementeringen av arbeidet med stort matkonsept og deretter gå til et nytt nivå for å oppnå nye resultater.
Det er ikke lett å la mer enn 1,4 milliarder mennesker spise og spise godt.»For å løse problemet med å spise, kan du ikke stirre på det begrensede dyrkede landet. Du må åpne tankene dine og etablere et stort matkonsept. Spising er ikke bare forbruk av mat, kjøtt eggemelk, frukt grønnsaksfisk, sopp og bambus Skudd, etc. Guannan gir nye konnotasjoner for matsikkerhet.Det overordnede matkonseptet er også den organiske enheten til det store ressurskonseptet, utsikten over det store landbruket, utsikten over markedet og det store sikkerhetskonseptet.
Rediger | Zhao Yuan Han Zhitao Linzhou
Kamera | Zhu Banglu Liu Hongyu
Redigering | Zhao Yunlong
Kilde: CCTV News Client
Rapport/tilbakemelding

By hzshzy