Fengkou Finance Reporter Zhao Chong Intern Zhang Lei

16. mai hastet nyheten om «Master Kang’s Instant Noodles i ferd med å øke prisen» til det varme søket. per pose.

Som svar på dette kalte reporteren til Fengkou Finance Master Kangs hovedkvarter.Master Kangs e -handelsplattform kundeservice fortalte Fengkou Finance -reportere at «ingen relevant varsel foreløpig ikke er mottatt ennå.»

Master Kangs øyeblikkelige nudler er i ferd med å øke prisen på hele linjen?

Fengkou Finance -reportere besøkte en rekke store kjede -supermarkeder i Qingdao.Da reporteren spurte om det ville være en prisøkning i løpet av den nærmeste fremtiden, sa supermarkedstaben at det ikke var noe varsel om prisøkning.

Master Kangs bekvemmelighetsnudler solgt i et supermarked i Qingdao

Samtidig ringte reporteren Master Kangs Instant Noodle kundeservice på problemet med øyeblikkelig nudelprisøkning.I tillegg spurte reporteren også om den offisielle flaggskipbutikken til Master Taobao og den offisielle flaggskipbutikken til Master JD.com, og dens kundeservice uttalte at varselet om prisøkning ennå ikke var mottatt.

I følge Zhongxin Jingwei -rapporten sa mester Kangs stab i Beijing Company at etter 1. mai i år, ga Master Kong et varsel om prisjustering til forhandleren , en tønne stigende med 0,5 yuan;

De siste årene har Master Kang opplevd flere runder med prisøkninger.Allerede i 2021 økte selskapet prisen på sin 20%øyeblikkelige nudlerproduktlinje.I 2022 vil Master Kang øke prisene i varierende grad av varme solgte produkter som Pocket Instant Noodles og klassiske fat.Etter å ha fordel av prisøkningen, oppnådde den øyeblikkelige nudlerinntekten til Master Kong samme år et år -årlig økning på 4,17%.

Prisøkningen har imidlertid ikke gjort Master Kangs øyeblikkelige nudlervirksomhet mer lønnsom.

Instant Noodle Business Revenue falt 2,84% år -på -År

27. mars ga Master Kang ut en årlig rapport fra 2023. I løpet av rapporteringsperioden oppnådde inntektene omsetninger på 80,418 milliarder yuan, en økning på 2,16%år -årlig årlig; %år på år.

Når det gjelder splittende virksomhet, har Master Kang hovedsakelig tre store virksomheter, nemlig matvirksomhet (øyeblikkelig nudler), drikkevirksomhet (te, juice, melkete, kaffe og emballasjevann), andre virksomheter leasingbruk, logistikk og støtte funksjonell virksomhet).

Finansiell rapport viser at drikkevirksomheten har mer tungt ansvar for å øke inntekten.I 2023 var omsetningen til drikkevirksomheten 50.939 milliarder yuan, en økning på 5,39%år -på -års, og utgjorde 63,34%av den totale inntekten.Sammenlignet med drikkevirksomheten, har Master Kangs øyeblikkelige nudlervirksomhet ikke prestert bra.I 2023 falt inntektene fra øyeblikkelig nudler 2,84%år -år til 28,793 milliarder yuan.

Kilde: Master Kangs offisielle nettsted

Reporteren fant at Master Kangs høyprisede pose -nudler og midtprisposer presterte dårlig, og trakk ned det samlede salget av sine øyeblikkelige nudler i fjor.Master Kangs øyeblikkelige nudlerprodukter er delt inn i containere, høyprisede pose nudler, middels prispose nudler og ganske enkelt nudler og andre.Blant dem er Container Surface Sales det høyeste %til 452 millioner yuan;

Kilde: Master Kangs offisielle nettsted

I tilfelle av nedgang i omsetningen økte imidlertid Master Kangs netto overskudd av bekvemmelighetsnudler i fjor med 46,10%til 2,08 milliarder yuan.I denne forbindelse sa Master Kang at i løpet av rapporteringsperioden reduserte prisen på råvarer og prisen var gunstig, noe som resulterte i et 3,05 prosentpoeng til 27,00%år -år og dermed fremmet økningen i netto overskudd.

Hva vil påvirke forbrukssiden hvis prisen øker?Jiang Han, seniorforsker ved Pangu tenketank, sa i et intervju med reportere: «Generelt sett kan stigende priser føre til økt følsomhet for priser, og å kjøpe andre alternativer med rimeligere priser. Vi ser imidlertid også at vi også Se at forbrukere har en høy grad av lojalitet til Master Kang, og deres produktkvalitet og smak er bedre enn andre merker. av stigende priser.

Fra stengingen den 17. falt Master Kang Holdings (00322.hk) 0,57%til HK $ 10,46.

I tillegg til prisøkningen, hva kan øyeblikkelige nudlergiganter gjøre?

I følge Nielson IQ -data, fra januar til november 2023, falt salget av øyeblikkelige nudler i landet mitt 2,4%år -på -års år, hvorav offline kanaler falt 0,7%og online kanaler falt 17,5%.

Nedgangen i øyeblikkelig nudelytelse er ikke bare Master Kong, men de siste økonomiske rapportene fra de enhetlige og japanske Qing -gigantene viser at ytelsen til Instant Noodles har gått ned.I 2023 falt inntektene til den enhetlige matvirksomheten (inkludert øyeblikkelig nudler og andre matvarer) 10,6%år -år -år, hvorav inntektene til kvadratnudelvirksomheten var 9,594 milliarder yuan, en nedgang på 1,025 milliarder yuan sammenlignet med den 10.619 milliarder yuan i fjor, en nedgang på 9,65%år -år -år;«Øyeblikkelig nudler er ikke lett å selge.» Det regnes som en viktig årsak til nedgangen i forretningsinntekter i fastlands -Kina.

Overfor nedgangen i ytelse, kan det hende at øyeblikkelig nudlergiganter ikke kan sitte stille, og selskaper prøver å komme nærmere «høyeend».

Master Kangs bekvemmelighetsnudler solgt i et supermarked i Qingdao

De siste årene er Master Kangs vekstpunkt for øyeblikkelig nudelvirksomhet hovedsakelig konsentrert i høye enden og ultra -høye end -overflatemarkedene.Master Kangs strategi er å sikte mot den nye mengden av hvitt -collar og markedet for mellomklassen forbrukergruppe, og bruke merkene som Master Tang som utgangspunkt for å forbedre markedsandelen i dette markedet.Master Kangs klassiske rød -ristede storfekjøttnudler med en enkelt pose på omtrent 3 yuan er delt inn i seksjonen «med høye priser Sett at høy -end høyeend ikke har lov til å drive sin virksomhetsvekst.

Forening foreslo også i den økonomiske rapporten at det øyeblikkelige nudelmarkedet har gjennomgått betydelige og harde endringer, men de kostnadseffektive produktene er fremdeles mainstream -forbruk, og de legger også mer vekt på helse, sikkerhet og innovasjon.Finansiell rapport fokuserte også på «Egg Emperor» -serien.

Jiang Han, en seniorforsker ved Pangu tenketank, fortalte Fengkou Finance -reportere at i møte med nedgangen i øyeblikkelig nudelytelse, i tillegg til prisøkninger, trenger øyeblikkelig nudlergiganter å finne nye vekstpoeng for å takle markedsendringer.

By hzshzy