Fokuser på helse

Følg med på «Sunn bazhong«»

«Livet ligger i trening», vitenskapelig bevegelse er et viktig middel for å forbedre personlig helse og forhindre sykdom.Gjennom passende mengde trening kan helsemessige fordeler oppnås, hjerte -lunger utholdenhet forbedres, kardiovaskulær helse og metabolsk helse fremmes, helsen til bein, muskler og ledd forbedres, kroppens immunitet forbedres, kroniske sykdommer forhindres, mental Helsen forbedres, og livskvaliteten forbedres.

Derfor har som har listet opp passende øvelser som en av de fire store hjørnesteinene for å oppnå helse, og «Healthy China Action (2019-2030)» implementert av landet mitt inkluderer også «National Fitness Action».

Sport

01

Hva er passende trening

Den så -kallede moderate treningen er en passende sports- og treningsaktivitet som er egnet for utøveren selv, noe som hjelper til med å forbedre den fysiske og mentale tilstanden.Treningsmetoden, treningsintensitet og treningsmengde er dens mest grunnleggende elementer.

Treningsmetode

Metoder refererer til den spesifikke fysiske treningsmetoden som brukes av utøverne, også kjent som treningselementer.

Ulike treningsmetoder vil ha forskjellige stimuli og forskjellige treningseffekter på menneskekroppen.Derfor er det nøkkelen til moderat trening å velge riktig måte å trene.For å forbedre kardiopulmonal funksjon, kan du velge utholdenhetsøvelse, og du kan velge motstandstrening for å forbedre muskelstyrken.

Treningsstyrke

Treningsintensitet refererer til graden av fysisk trening til den fysiologiske stimulansen i menneskekroppen.

Vi bruker ofte hjertefrekvens eller puster i trening for å bedømme styrken i øvelsen.For eksempel når hjertefrekvensen 64%til 76%av sin maksimale hjertefrekvens under trening til middels styrke, mindre enn 64%er liten intensitet, og høyere enn 76%er stor intensitet.

Bevegelse

Mengden trening refererer til akkumulering av treningstid eller antall ganger, hovedsakelig inkludert hyppigheten av ukentlig trening, tiden for hver trening osv.


Sport

02

Fordelene med moderat trening

Den vitenskapelige bevegelsen er åpenbart et effektivt middel for å fremme generell helse.Gjennom passende treningsmengde kan vi ikke bare opprettholde helsen vår, men også forbedre psykologisk helse, forbedre hukommelsen, redusere risikoen for sykdom og forsinke den naturlige aldringsprosessen i kroppen.

Forbedre kardiopulmonal funksjon

Aerob trening som løping og svømming kan forbedre kardiopulmonal effektivitet, øke blodvolumet av hjertepumper og redusere statisk hjertefrekvens.

Fremme vektstyring

Trening kan bidra til å kontrollere vekt, bekjempe overvekt og redusere risikoen for overvekt -relaterte sykdommer.

Forbedre bein og muskler

Motstand som vekttrening kan bidra til å øke bentettheten og muskelstyrken og forhindre osteoporose.

Kronisk sykdomsforebygging

Vanlige vitenskapelige bevegelser kan redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdommer, diabetes og hypertensjon betydelig.

Forbedre læringsminnet

Motorer kan fremme kognitive funksjoner ved å fremme blodsirkulasjon av cerebralt blod og øke nervevekstfaktorer, inkludert læring og hukommelsesferdigheter.

Reduser forekomsten av kreft

Studier har vist at regelmessig trening kan redusere forekomsten av visse typer kreft (for eksempel brystkreft og tykktarmskreft).

Forbedre den mentale tilstanden

Trening fremmer frigjøring av endorfiner i kroppen, forbedrer følelser effektivt og reduserer angst- og depresjonssymptomer.

anti aldring

Den vitenskapelige bevegelsen kan fremme cellefornyelse, bremse aldringsprosessen, forbedre livskvaliteten og forlenge helselivet.


Sport

03

WHO Standard og Health China Action Guide

Barn og ungdom

Minst 60 minutters trening med middels til høy intensitet per dag, inkludert muskel- og beinforbedringsaktiviteter.

Voksen

Minst 150-300 minutter med aerob trening med middels styrke per uke, eller aerob trening med høy styrke på 75-150 minutter, og mer enn to muskelforsterkningsaktiviteter for å øke muskelstyrken.

Eldre

Gjennomfør samme mengde voksne innenfor rammen av evnen, og tilsett balanse og fleksibilitetstrening for å forhindre falling og forbedre fysisk funksjon.


Sport

04

Hvordan bevege seg vitenskapelig

Normal voksen

Mangfoldsøvelse:Kombinert med aerob trening, styrketrening, fleksibilitetspraksis og balansetrening.

Stepping:Øk gradvis treningsintensitet og tid i henhold til individuell kropp.

Overvektige

Start med lav intensitet:Velg en god opplevelse av opplevelse, for eksempel å gå, gradvis overgang til middels intensitetsøvelse;

Kombinert med kostholdsstyring:Kombinasjonen av trening og sunt kosthold for å oppnå effektiv vektkontroll.

Pasienter med kronisk sykdom

Konsultasjonslege:Du bør konsultere en lege før du starter en treningsplan.

Overvåk kroppsreaksjonen:Vær oppmerksom på ubehag, for eksempel brystsmerter, dyspné osv., Du bør umiddelbart slutte å trene og kommunisere med legen i tide.


Sport

05

Forholdsregler for vitenskapelig bevegelse

Varm opp og strekk

Varm opp før trening, strekk etter trening for å forhindre treningsskader.

Hold fuktighet

Fyll ut vann i tid under trening for å unngå dehydrering.

Passende utstyr

Bruk passende joggesko og klær for å beskytte føttene og redusere risikoen for skade.

Unngå overdreven trening

Overdreven trening vil øke risikoen for skade og sikre tilstrekkelig restitusjonstid.


Vitenskapsbevegelsen er ikke bare et middel til å forfølge en sunn kropp, men også en livsholdning.Ved å følge ovennevnte forslag, kan alle formulere en passende treningsplan i henhold til deres spesifikke omstendigheter for å glede seg over fordelene som er gitt av bevegelsen.


Kilde: Bazhong Health Education and Health Management Center

Merk: Grafikken kommer fra internett.

Trykk lenge på QR -koden

Følg «Healthy Bazhong»

Skann den offisielle nettstedet QR -kode

Se mer informasjon

By hzshzy